29 Mayıs 2019 Çarşamba

Temel E-Fatura | Ticari E-Fatura

Temel kesilen faturaların sistemden reddi yapılamıyordu. 05.03.2019 tarihinden itibaren firmalar temel e-faturalar e-fatura iptal portalından , iptal talebinde bulunarak alıcı firmanın onayı ile fatura reddedilmiş/ yani iptal edilmiş oluyor. Müşterilere düzenlediğimiz faturaları yanlış düzenlersek yada iptal kararı verirsek e-fatura iptal portalından “iptal” talebinde bulunulur, müşteri reddini yapabilir.

Satıcılar tarafında ise firmalar iptal talebinde bulunacak e-imza ile reddedeceğiz. GİB’den onaylanan iptallerde, Uyumsoft’a bildirilmediği için Uyumsoft portal üzerindeki faturanın durumu eski haliyle kalacak.Sisteme giriş için bazı ayarların yapılması gerekiyor.

İptal portalı | https://portal.efatura.gov.tr/FaturaIptal/

Ayarlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://efatura.gov.tr/dosyalar/kilavuzlar/%C4%B0mzalama_Araci_Kullanim_Kilavuzu.pdf

Temel Fatura
Temel e-fatura seçimi yapıp faturanızı karşı tarafa bu şekilde gönderirseniz, faturanız karşı tarafın onayını beklemeden otomatik olarak (onaylanmış/kabul edilmiş) olarak algılanır.

Ticari Fatura
Ticari e-fatura gönderdiğinizde, karşı tarafa onay ve red seçenekleri sunulur. Bu durumda firma faturayı inceleyip onaylayabilir ya da ikinci bir seçenek olarak red yanıtı verebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Total ciro

static void MAA_SalesTableTotal(Args _args) { SalesTable SalesTable; utcDateTime dateTime; dateTime ...